Mirta, Ziedīte

Latgalē bērni vēlētos māmiņām dāvināt ziedus, Rīgā - dārglietas

Elkor rīkotajā zīmējumu konkursā, kas tika izsludināts ar Valsts Izglītības satura centra atbalstu par godu Mātes dienai, uzdevums bija uzzīmēt, ar kādu dāvanu bērns vēlētos iepriecināt savu māmiņu Māmiņdienā un pievienot aprakstu, kādēļ tieši šāda dāvana viņa māmiņai būtu nepieciešama. Saņemot 1500 bērnu zīmējumus no visas Latvijas, tie atklāja gan atšķirības starp to, cik ļoti var atšķirties bērnu izpratne par prieka sagādāšanu māmiņai.

"Latgalē bērnu zīmējumos bija jūtama ļoti liela sirsnība un daudzi bērni vēlējās māmiņām dāvināt ziedus, mīlestību, prieku, turpretī Rīgā un Rīgas rajonā dominēja īpaši dārgas vēlmes, piemēram, dārglietas, māja, automašīna, ceļojums. Kurzemes, Vidzemes un Zemgales bērni bija praktiski domājoši un ļoti vēlējās māmiņām sagādāt prieku, uzdāvinot noderīgas lietas, kas palīdzētu māmiņām mājas darbos" stāsta Elkor mārketinga direktore Inta Grase.

Citāti no bērnu zīmējumu aprakstiem:

Mīlestība, nemateriālas lietas
Es vēlētos savai māmiņai dāvināt pilnu somu mīlestības!
Es uzzīmēju sapņu valsti māmiņai, kur var piepildīties visi sapņi, arī Jūsu sapņi tur var piepildīties. Kurš vēlas, lai viņa sapņi piepildās, ejat. Tur nav jāmaksā.
Es uzzīmēju sevi paklausīgu, jo mamma grib, lai es būtu paklausīga un es domāju, ka es to varu izdarīt! Nopirkt dāvanu var būt dārgāk un mamma saka, ka naudu nevar daudz tērēt! Mums ģimenē ir mazs brālis, kuram vajag pārtiku un tā ir dārga, tāpēc es būšu paklausīga!
Es šo zīmējumu uzzīmēju, jo mana mamma ļoti daudz strādā. Viņa gandrīz neatpūšas. Un es vēlos viņai uzdāvināt 100 brīvas dienas. Mana mamma ir ļoti strādīga. Un viņai patīk strādāt. Manai mammai patīk blondi mati un viņa krāso blondus matus. Mamma  vienmēr ir vēlējusies kaut viņai būtu 1 diena  brīva. Mana mamma ir ļoti skaista un mīļa. Viņai ļoti, ļoti patīk roze, tulpes un vaboles. Es vēlos kaut viņa 100 dienas pavada ciematā.

Praktiskās dāvanas
Es gribu mammai uzdāvināt mājsaimnieci, lai mammai nevajadzētu darīt visus darbus vienai pašai, kad es esmu skolā.
"Mēs ģimenē esam 4 cilvēki - es, mamma, tētis, māsa. Mēs ļoti daudz ēdam un mūsu ledusskapis ir salūzis. Mana mamma ir pati labākā pasaulē!"
Es uzzīmēju televizoru, jo mamma lai redzētu laika ziņas, jo mūsu mammas televizors gandrīz nerāda, jo mammai ļoti, ļoti vajadzētu redzēt laika ziņas.
Mana sapņu dāvana māmiņai ir ritenis un klusa sulu spiede. Riteni es mammai dāvinātu, lai viņa kopā ar mani un maniem brāļiem brīvdienās varētu braukāties. Sulu spiedi, lai māmiņa pēc smagajām mācībām un darba kaut nedaudz atžirgtu un justos svaigi.
Es gribu mammai uzdāvināt virtuves kombainu Philips ar blenderi. Mamma ļoti priecātos par šādu dāvanu, jo tā viņai būs vieglāk taisīt ēst.

Materiālas un nereālas lietas
Manai mammai ļoti patīk privātmājas. Tāpēc es šajā zīmējumā uzdāvināšu lielu māju un mazajā dāvaniņā ir mājas atslēgas. Man liekas, ka viņai tas patīk. Mana izvēlētā dāvana man ļoti patīk.
Es domāju, ka manai mammai vajag jaunu mašīnu, tāpēc, ka manas mammas mašīnai ir pēdējais gads un lai viņa ir laimīga!
Manas mammas sapņu dāvana ir zelta gredzens ar dimantu. Manai mammai patīk visādas rotas. Manai mammai ir daudz skaisti gredzeni. Bet zelta gredzens ar skaistu dimantu viņai nav. Es ļoti vēlētos māmiņu iepriecināt ar sapņu dāvanu.
Manas māmiņas sapnis ir ar gaisa balonu aizlidot uz Spāniju. Uz 3 dienām kopā ar mani.

Jaunākie raksti