Vēsma, Fanija

Lieldienu dekorācijas. FOTO

Lai arī Lieldienas katram asociējas ar kaut ko pavisam atšķirīgu, gaisotne, kas gluži kā uzburta uzrodas svētku rītā, teju visiem ir līdzīga - priekpilna un gaiša. Un, lai viss šķistu vēl gaišāks un tīkamāks, nebūtu velti izmēģināt kādu no šīm idejām, kas, rotādamas māju, būs izrotājušas arī Jūsu seju ar pavasarīgu smaidu.

Viena no idejām, kas iederas gluži vai visos interjeros un visā pilnībā izskatās visnotaļ cēli, ir šī zaru kompozīcija, kas izrotāta ar krāsainām Lieldienu olām. Pēc Jūsu izvēles zari var būt nopūsti ar baltu, sudraba vai zelta krāsu, tāpat arī olas, kas tajos tiek iekarinātas.

Tāpat kā iepriekšējais rotājums, arī šis izskatīsies ļoti labi jebkurā mājā. Ar dažādu krāsu olām piepildītais trauks, kurā  ievietoti ziediņiem vai pumpuriem klāti zari, Jūsu mājoklī ienesīs svaigu pavasara vēsmu, kas mudinās uz patīkamām sajūtām un nerimstošu prieku.

Spilvens Lieldienu tematikā.
Visiem zināms, ka omulība un patīkama atmosfēra mājās ir pats, pats svarīgākais, tādēļ jo sevišķi šī ideja ir ļoti noderīga, turklāt nemaz nav grūti paveicama. Viss vajadzīgais ir kāds spilvens (iespējams, pat tāds, kuru Jūs vairs nekad nedomājāt ņemt ārā no skapja), no auduma izgriezti Lieldienu simboli, diegs un adata (vai arī šujmašīna) un patiesa vēlme to visu pārvērst īstenā šedevrā.

Mūžam aktuālie un degunu lutinošie ziedi allaž ir kalpojuši kā vieni no svarīgākajiem rotājumiem pavasara un vasaras laikā. Tomēr Lieldienās tie ir sevišķi cildeni, tāpēc teju jebkādas pavasara ziedu kompozīcijas būs iederīgas. Īpaši gaumīgi izskatās krāsainas puķes, kas ieliktas šķietami novecojušā metāla spainī vai kanniņā, radot nostalģisku, bet tai pat laikā šiku iespaidu.

Krēsli ar zaķu astēm. Diezin vai kāds būs spējīgs turēties pretī šīm mīļajām, pūkainajām zaķu astītēm, kas piestiprinātas pie lentas un tad apsietas ap krēslu. Sevišķu prieku un pārsteigumu tās radīs, piemēram, ciemiņiem, kas būs atnākuši notiesāt svētku pusdienas vai vakariņas.

Laternas pavasara noskaņā. Ja jau labu laiku godā tiek liktas laternas, kāpēc tās neizmantot kā vienu no Lieldienu rotājumiem? Atverot durvis savai fantāzijai un vēlmēm, tās var piepildīt ar visdažādākajiem elementiem un svētku simboliem - sūnām, akmentiņiem, zaru ligzdām, olām, zaķiem u.c.

Jaunākie raksti