Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Medusmēnesis Latvijā

Mīlošs pāris zina, ka romantiku un divvientulību var izbaudīt jebkurā zemes malā, tādēļ noteikti vērts apsvērt medusmēneša pavadīšanu arī tepat, neskartās dabas zemē Latvijā.

Un, kādēļ gan ne? Te atrodas iemīļotās un vēl neiepazītās dabas takas, omulīgi viesu nami, Vidzemes plašumi un Gaujas senleja, Latgales viesmīlība un ezeri, Zemgales krāšņās pilis, Kurzemes jūrmala, tās senatnīgie zvejniekciemi, un vēl…

Nav mazsvarīgi, ka medusmēnesis dzimtajās ārēs var arī krietni mazināt tēriņus, laika resursus un pūles tā plānošanā – tātad, tas ļaus vēl vairāk koncentrēties tikai uz jums pašiem. Savukārt, ja pēckāzu ceļojums uz ārzemēm ieplānots dažas nedēļas vēlāk, īsa tūre pa Latviju pēc kāzām dāvās iespēju paildzināt šo romantiku, nevis uzreiz nodoties ikdienas darbiem.

Medusmēnesis Latvijā būs īpaši saistošs pāriem, kas vēl nav kopīgi izbraukājuši katru Latvijas stūrīti, un vēlas mierīgā gaisotnē baudīt mīļotā klātbūtni, bez tūristu pūļiem un ceļojumu stresa.

Bet, nav jau tā, ka Latvijā būtu jābauda tikai daba un miers, ar ko tā galvenokārt vilina ārzemju lauku tūristus! Piedzīvojumu kārākiem pāriem būs interesanti izmēģināt nu jau daudzās aktīvās atpūtas iespējas. Piemēram, pašmāju aerodiums ir piedāvājums, ko apbrīno arī citur pasaulē, tāpat aizraujoši ir unikālie piedzīvojumu – šķēršļu brīvdabas parki, kas simboliski parādīs jūsu spēju būt vienotiem… Un, galugalā, arī atpūtas galvaspilsēta Jūrmala vilina, piedāvājot baudīt kvalitatīvu SPA un viesnīcu – izklaides servisu.

Retākus Rīgas viesus aizraujošos valgos var iepīt arī reibinoša izklaide Vecrīgā, savukārt, rīdziniekiem  der atzīmēt daudzo Latvijas mazpilsētu atšķirīgo burvību.

Vislabākais, ka Latvijas mērogi to visu ļauj veiksmīgi apvienot. Tātad, var droši ņemt karti rokās un doties Latvijas apceļošanā, ja iepriekš tas nav bijis ieplānots, pa ceļam piestājot romantiskākajās pieturvietās.

Lai medusmēneša ceļojums Latvijā būtu piepildītāks, derīgi iepriekš ieplānot ( un/vai rezervēt) dažādas aktivitātes “pa ceļam”. Varbūt tā būs smalka maltīte Gaujas malā, kas beigsies ar nakšņošanu kādas greznas pils autentiski karaliskajos apartamentos, vai, tieši otrādi – upes malā teltī ar sajūtu, ka pasaulē esat tikai divi vien? Un tā varbūt arī nedēļa!

Jebkurā gadījumā, te lieti noderēs vedēju vai draugu palīdzīgā roka, palīdzot noorganizēt pārim dažus papildus, pārsteiguma pilnus pieturas punktus, kas tad beigās var piestāt (vai pareizāk – vakars vēl tikai sāksies) kāda viesu nama apartamentos ar jau minētajām SPA procedūrām un mājīgu pirtiņu ar šampanieti āra karstajā kublā…

Un, varbūt no rīta viss vēl turpināsies? Pamostoties kopā ar gaiļiem, sagaidot ārpusē senatnīgu pajūgu un baudīt laisku vizināšanos pie dabas krūts, nenojaušot par tālāko dienas plānu? Iespēju ir daudz!

Lai ko jūs abi izvēlētos, medusmēnesis Latvijā būs lielisks lēmums, – jāapzina vien plašākas iespējas un jāpieliek radošā izdoma!

Jaunākie raksti