Vēsma, Fanija

Kāzu kleitu tendences 2013.gadam

Jau pirms kāda laika dizaineri ir izstrādājuši jaunākos kleitu modeļus 2013.gada kāzām. 2013.gada kleitas ir spīdīgas, krāsainas, tajās akcentēta lejas daļa, nereti sastopami šķēlumi. Kādas ir būtiskākās 2013.gada moderno kleitu pazīmes?

Pazīme Nr. 1: krāsas

Šogad kleitās ir vairāk gleznieciskuma un krāsu kā iepriekš. Daudzi dizaineri kleitām piešķīruši pavisam netipiskas krāsas – sarkanu, debeszilu un pat melnu, protams, baltās krāsas aktualitāte nav zudusi, bet baltais nereti tiek papildināts ar rozā, melnu un citām krāsām. Interesanti, ka modes eksperts Rasels Leonards pat paziņojis, ka līgavām jābeidz izvēlēties balto krāsu, bet jādomā, kādas krāsas piestāv viņu ādas tonim, jo ne visām sievietēm balta krāsa piestāv.

Pazīme Nr. 2: izcelta muguras daļa

Jau 2012. gadā seksīgi tika izceltas līgavu muguras, tas turpinās arī 2013. gadā. Kleitu aizmuguri rotā smalki izšuvumi, mežģīnes, šķēlumi, jo, kā saka dizaineri, līgavai šajā dienā ir jāizskatās nevainojami no jebkura skatu punkta.

Pazīme Nr. 3: kuplums, daudzslāņainība

Jau kādu laiku modē ir papildus akcentēta gurnu daļa, kas tiek panākts ar apmetņveida detaļām, kas tiek uzšūtas virs kleitas gurnu daļā, veidojot vairāku slāņu kleitu un tādējādi pastiprinot ķermeņa smilšu pulksteņa formu. Papildus uzšuvumi var būt drapējumi, volāni vai tamlīdzīgi. Dizaineri atzīst, ka ir pat nedaudz pārsteigti, cik ātri sievietes iemīļojušas šo seksīgo detaļu.

Pazīme Nr. 4: tradīcijas

Kopš Lielbritānijas karaliskajām kāzām un sievišķīgās Keitas kleitas, daudzās kleitā tiek iekļauts arī kas tradicionāls, kā no vecmāmiņu pūralādes. Rodas iespaids, ka iedzeltenās mežģīņu kleitas ir palikušas mantojumā no vecmāmiņām. Tradicionālais un nedaudz senatnīgais iespaids tiek panākts arī ar ziedu audumiem un izteiktajiem siluetiem. Mīkstais, romantiskais un mežģīņotais it kā nedaudz atrauj mūs no tehnoloģiju laikmeta un atgādina patiesās vērtības.

Pazīme Nr. 5: transformeri

2013. gada kleitām raksturīga iespēja tās pārveidot – no baznīcas garās kleitas ballītē tā pārvēršas par seksīgu minikleitu. Pie tam kleitām ir neierastas formas, piemēram, īpaši ar dažādiem gaisīgiem elementiem akcentēta plecu daļa, šķiet, dizaineri ir iedvesmojošies no fantastikas filmām un to tēlu formām, pievienojot tām vieglumu un balto krāsu.

Jaunākie raksti