Vēsma, Fanija

Kāzu kleitas meklējumos

Īpašās kāzu kleitas meklējumos tiek šķirstīti modes žurnāli, skatīti e-veikalu piedāvājumi un pavadīts ilgs laiks pie spoguļa kāzu salonos. Kā atrast sev piemērotāko kāzu kleitu?

Daudzas sievietes par savu īpašo kāzu kleitu jau sapņojušas būdamas mazas meitenes. Vai šī bērnības sapņu kleita būs tā atbilstošākā šobrīd? Pirms pirkt, uzšūt vai nomāt sev piemērotāko kāzu kleitu, ir jāapsver un jāņem vērā:

Kāzu stils un svinību norise. Jāmēģina saprast, kādas būs kāzas - kāzu tematika, lielums, ceremonijas un svinību vieta - vai kāzas paredzētas telpās vai brīvā dabā. Ja laulības notiks katedrālē un svinības tiek plānotas muižā vai pilī, tad kleita var būt pat ļoti grezna. Ja plānotas nelielas kāzas - laulības reģistrēšana dzimtsarakstu nodaļā un svinības dažu draugu lokā, tad atbilstošāka būs vienkāršāka piegriezuma kleita. Kāzu kleitas izvēli var ietekmēt arī tas, kura pēc kārtas ir paredzamā laulība.

Kleitas krāsa. Pārsvarā līgavas izvēlas tradicionāli baltas kāzu kleitas. Tomēr tā var būt šampanieša, ziloņkaula, rozā, sarkanā, zelta vai sudraba krāsā. Izvēloties piemērotāko krāsu, būtisks ir ne tikai līgavai patīkams tonis, bet arī tam jāpiestāv viņas ādas un matu krāsai.

Kleitas audums un šūšanas kvalitāte. Liela nozīme ir gan kvalitatīvam audumam, gan  šuvuma kvalitātei. Jāpārliecinās, vai audums burzās, cik viegli tas tīrāms, u.tml. Lieki pieminēt, ka labas kvalitātes kleita nepaliks nepamanīta un tiks augstu novērtēta.

Kāzu kleitas jāizvēlas atbilstoši ķermeņa uzbūves īpatnībām.
No līgavas auguma, figūras, sejas formas būs atkarīga gan kleitas silueta, gan piemērota kakla izgriezuma un roku daļas izvēle. Pareiza kleitas izvēle būs tad, ja tiks uzsvērtas līgavas figūras labās īpašības un noslēpti ķermeņa uzbūves trūkumi.

A silueta kleita. Šāda kleita atgādina A burta formu. Tādēļ labi noslēpj tādus figūras trūkumus kā kuplu ķermeņa apakšdaļu, palīdz piešķirt kalsnai figūrai sievišķīgas formas, kā arī īsa auguma sievietei ļaus izskatīties vizuāli garākai.

“Ampīra” stila kleita. Tai ir paaugstināta jostas vieta un svārku daļa sākas zem krūšu daļas līnijas. Šis siluets labi piemērots jebkādai figūrai, īpaši līgavām ar nelielu krūšutēlu, lai noslēptu īsas kājas vai bumbierveida figūru. Šāda veida kleita ir ideāla līgavām grūtniecības laikā.

Taisna silueta kleita akcentē visās ķermeņa līnijas un izliekumus. Piemērota līgavām ar kalsnu ķermeņa uzbūvi.

Balles kleita. To veido korsete un kupli svārki. Tā ir piemērota slaidām sievietēm. Labi izskatās sievietēm ar bumbierveida figūru, jo izceļ vidukli un noslēpj figūras apakšdaļu.

Kleita “nāriņa” iespīlē ķermeni no krūšu daļas līdz ceļgaliem, bet zemāk izplaukst plašos svārkos. Vislabāk piestāv kā maza, tā arī liela auguma līgavām ar slaidu figūru. Šis modelis pievilcīgi izskatās līgavām, kuras vēlās ne tikai uzsvērt, bet arī koncentrēt uzmanību uz savējā ķermeņa formām. Tādēļ, izvēloties šādu kleitu, piesaistīsiet uzmanību un radīsiet seksuāli pievilcīgu tēlu.

Praktiski padomi kleitas iegādē...

Pat tad, ja nolemts, ka kāzu kleita tiks šūta, pirms kleitas skiču veidošanas, ieteicams apmeklēt kāzu salonus un pielaikojot atšķirīgus modeļus, noskaidrot, kāda silueta, krāsas un auduma kleita piestāv vislabāk.

Pielaikojot kāzu kleitu, ir svarīgi pārliecināties par tās funkcionalitāti - nedaudz pastaigāt, apsēsties un pārliecināties, vai tajā var justies ērti.

Pielaikojot tērpu, noteikti jāvelk kājās kurpes ar tāda augstuma papēdi, kāds būs kāzu kurpēm. Labākais variants, ja kurpes var iegādāties kopā ar kleitu.

Pat tad, ja šķiet izvēle par labu modelim jau izdarīta, pie pirmās laikošanas reizes to nevajadzētu pirkt. Atnākot citu dienu, tā vairs neliksies tik īpaša. Pārdevējai var palūgt kleitu atlikt un sarunāt, ka atnāksiet piemērīt otru reizi. To dariet kopā ar kādu līdzi atnākušu cilvēku, kam ļoti uzticaties, piemēram, māsu, draudzeni, mammu.

Kleitas iegādei varbūt nebūtu piemērota reize ņemt līdzi savu mīļoto. Pat tad, ja neticat, ka tā ir slikta zīme, ja topošais vīrs redz līgavu kleitā pirms kāzām, jāsaprot, ka viņa mīļotā savā kāzu tērpā būs īpašs pārsteigums.

Jaunākie raksti