Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Kāzu uzvalks: modes tendences 2010.gadam

Lai panāktu eleganta džentlmeņa tēlu, galvenie kāzu uzvalka atslēgas vārdi ir labi saskaņots ietērps pats par sevi (krāsa/ audums), gan tandēmā ar līgavas kleitu.

2010. gada modes tendences ir elastīgas, galvenais, lai uzvalks būtu kvalitatīvi pašūts, piemērots līgavaiņa augumam un piestāvētu līgavas tērpam.

Aktuāls glamūrīgs kičs un retro

2010. gada aktuālais stils iezīmē sašaurinātas, buktētas bikses kopā ar šauru, pagarinātu žaketi, kas padarīs līgavaiņa augumu slaidāku. Komplektā glamūrīgas un  košākas krāsas krekls. Šādam tēlam var arī nepievienot tauriņu vai kaklasaiti, tā vietā izvēlēties pamanāmu piespraudi pie žaketes vai smalku lakatiņu ap kaklu. Galvenais, lai saglabājas elegants koptēls.

Klasiskajā modē pašlaik atrodamas divpogu žaketes. Bikses – taisna piegriezuma ar perfektām buktēm, bet vestes krāsa izvēlēta identiska ar kaklasaites krāsu. Krekla krāsas - neitrālās, gaišās. Interesanta un jauna alternatīva, kas atsvaidzinās klasisku koptēlu, ir sarkans tauriņš a la “Drakulas stilā”… Uzvalka toņi klasiska uzvalka gadījumā - plašā gammā no melna līdz baltam.

Vēl viena svaigā aktualitāte ir retro tendences, piemēram, pelēkas krāsas taisna piegriezuma žakete un bikses, kopā ar gaišu kreklu un romantisku rišu apdarinātu krekla priekšdaļu jeb žabo. Cita retro stila variācija - žakete ar pagarinātu “šlēpi” aizmugurē, komplektā ar tauriņu un cilindrveidīgu cepuri.

Līgavaiņa apavu tendencēs šogad visaktuālākās ir smailas kurpes ar sašaurinātu purngalu. Aksesuāri - platmales, cilindri, piespraudes pie žaketes sākot no ziediem un beidzot ar kristāliem, atkarībā no izvēlētā stila.

Padomi, kas vienmēr noderēs īstā kāzu uzvalka meklējumos:

Žaketes un bikšu audumiem un krāsām vēlams būt identiskiem.

Vasarā aktuālas maigākas krāsas un vieglākas faktūras, ziemā - tumšāki toņi un stingrāki audumi.

Īsākiem vīriešiem labāk piestāvēs vienrindas, garākiem vīriešiem - divrindu pogu uzvalks, jo tas vizuāli paīsina nēsātāja augumu.

•  Apaļīga auguma vīriešiem ieteicama mazliet garāka žakete.

  Mērot uzvalka bikses, jāatceras, ka atbilstošs bikšu garums sedz 1/3 no kurpēm.

•  Krekla mērīšanā jāpievērš uzmanība tam, vai izstiepjot rokas, audums negriežas padusēs, un, lai aiz kakla aizpogājamās daļas paliek brīva vieta viena pirksta platumā.

  Vestei vajadzētu būt tāda garuma, lai tā sniegtos līdz bikšu jostas apakšējai līnijai.

  Žaketes garums parasti sniedzas 18-25 cm zem vidukļa līnijas. Piedurkņu garumam jābūt līdz īkšķa pamatnei.

•  Īpaša uzmanība jāpievērš audumu kvalitātei, jo laba auduma izvēle ir puse no veiksmīgi iegādāta vai darināta kāzu uzvalka!

Jaunākie raksti