Gunta, Ginta, Gunda

Izziņo 2018. gada „Jūrmalas festivāla” programmu

No 24. līdz 28. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies ceturtais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Kristīni Opolais, Kseniju Sidorovu, Egilu Siliņu, Alisu Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Vinetu Sareiku, Daniilu Bulajevu, diriģentu Aināru Rubiķi, Jūrmalas festivāla orķestri un citiem māksliniekiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā “Dzimuši Latvijā” 24. jūlijā tiksimies ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību – operdziedātāju Kristīni Opolais, akordeonisti Kseniju Sidorovu, baritonu Kalvi Kalniņu, ģitāristu Miku Akotu un vijolniekiem Vinetu Sareiku un Daniilu Bulajevu. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies unikāls Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris, kura sastāvā muzicēs labākie Latvijas jaunie mūziķi. Koncerta diriģents – starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

25. jūlijā Dzintaru koncertzāles atjaunotajā vēsturiskajā mazajā zālē uz solokoncertu aicinās publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova. Par “akordeona princesi” dēvētā mūziķe ar savu meistarību un personības šarmu ir kļuvusi par šā instrumenta vēstnesi pasaulē. Viņas izpildījums sniedzas pāri žanra robežām un ar atzinību tiek uzņemts pasaules ievērojamākajās koncertzālēs. Jūrmalas festivālā virtuozā akordeoniste priecēs klausītājus ar skaņdarbiem no Pjotra Londonova, Sergeja Rahmaņinova, Astora Pjacollas, Alfrēda Šnitkes, Morica Moškovska un citu komponistu daiļrades.

26. jūlijā Jūrmalas festivāls aicina visus klasiskās un klaviermūzikas cienītājus uz īpašu koncertu“3 Osokini”, kurā tiksimies ar trīs izciliem pianistiem: tēvu, profesoru Sergeju Osokinu, un dēliem, daudzu starptautisku konkursu laureātiem un spilgtiem mūzikas interpretiem – Andreju un Georgiju Osokiniem. Atceroties pagājušajā vasarā notikušo grandiozo Osokinu dinastijas pianisma manifestāciju Dzintaru koncertzālē, pianisti Osokini gatavo jaunu koncertprogrammu, kurā dzirdēsim Johana Sebastiana Baha, Volfganga Amadeja Mocarta, Frederika Šopēna, Sergeja Rahmaņinova, Morisa Ravēla un Johana Štrausa klaviermūzikas šedevrus!

Ņemot vērā klausītāju pieprasījumu, Jūrmalas festivāla programmā šogad atgriežas programma “Brodvejas mūziklu zelta izlase”, kuru klausītāji varēs baudīt 27. jūlija vakarā. Koncertā mūziklu zvaigznes no Londonas Demians Hamblijs un Adrians der Gregorjans kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Robertu Pērvisu no Lielbritānijas izpildīs skaistākās ārijas un duetus no Leonarda Bernsteina, Ričarda Rodžersa, Endrjū Loida Vēbera, Kola Portera un citu komponistu mūzikliem, sagādājot neaizmirstamu vasaras vakara muzikālo piedzīvojumu Dzinatru koncettzālē.

Jūrmalas festivāls noslēgsies 28. jūlijā ar krāšņu galā koncertu, kurā uzmirdzēs pasaulslavenais operdziedātājs un Jūrmalas festivāla goda mākslinieks Aleksandrs Antoņenko (tenors), starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja Alise Zinovjeva (soprāns) un izcilākais latviešu basbaritons Egils Siliņš. Kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri viņi izpildīs skaistākās operu ārijas.

Jau ceturto gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – “Jūrmalas festivāls”, gādājot par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Biļetes uz Jūrmalas festivāla koncertiem pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā wwwbilesuparadize.lv.

Jaunākie raksti